Home Novosti
Novosti
JAVNI NATJEČAJ PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE ZA ODABIR PROGRAMA ZA ZADOVOLJENJE JAVNIH POTREBA U PODRUČJU TEHNIČKE KULTURE U 2017. GODINI PDF Ispis E-mail
Subota, 22 Travanj 2017 20:44

Upravni odjel za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije, dana 21. travnja 2017. godine, raspisao je Javni natječaj za odabir programa za zadovoljenje javnih potreba u području tehničke kulture u 2017. godini. Ukupno planirana vrijednost Natječaja za 2017. godinu iznosi 400.000,00 kuna. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu/projektu je 5.000,00 kuna, a najveći iznos po pojedinom programu/projektu je 40.000,00 kuna. Rok za podnošenje prijava programa/projekata po ovom Natječaju je 30 dana od dana objave Natječaja na mrežnim stranicama Primorsko-goranske županije (http://www.pgz.hr/natjecaji), a završava 22. svibnja 2017. godine.

 
JAVNA RASPRAVA - STRATEGIJA RAZVOJA TEHNIČKE KULTURE PGŽ PDF Ispis E-mail
Utorak, 28 Veljača 2017 10:35

Obavještavamo vas da je Prijedlog Strategije razvoja tehničke kulture Primorsko-goranske županije usvojen i dostupan za preuzimanje na internet stranicama Centra tehničke kulture Rijeka i Primorsko-goranske županije.

Ovim vas putem pozivamo da podijelite svoje mišljenje o usvojenom Prijedlogu sudjelovanjem u javnoj raspravi do nedjelje, 5. ožujka 2017.

Sudjelovati možete ispunjavanjem obrasca za sudjelovanje u javnoj raspravi kojega je potrebno poslati do nedjelje, 5. ožujka 2017. na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Prijedlog Strategije kao i Obrazac za sudjelovanje u javnoj raspravi dostupni su na internet stranicama Centra tehničke kulture Rijeka i Primorsko-goranske županije.

 

 
POZIV ZA PRIJAVU JAVNIH POTREBA U DRUŠTVENIM DJELATNOSTIMA GRADA MALOG LOŠINJA ZA 2017. GODINU PDF Ispis E-mail
Petak, 10 Veljača 2017 00:00

Grad Mali Lošinj je raspisao Poziv za prijavu programa/projekata namijenjenih zadovoljavanju javnih potreba u društvenim djelatnostima Grada Malog Lošinja za 2017. godinu. Poziv je objavljen na internetskim stranicama Grada Malog Lošinja, a možete ga pročitati klikom ovdje. Natječaj je otvoren do 16. veljače 2017. godine.

 

 

 

 
ODRŽANA SVEČANOST PODJELE POVELJA HZTK PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 08 Siječanj 2017 20:56

U nedjelju 08. siječnja 2017. godine u dvorani crkve sv. Nikole u Malom Lošinju održana je Svečanost podjele povelja Hrvatske zajednice tehničke kulture pojedincima zaslužnim za razvoj tehničke kulture na području otoka Lošinja povodom 70. obljetnice tehničke kulture u republici Hrvatskoj. Svečanost je vodio predsjednik Zajednice tehničke kulture Primorsko-goranske županije i Grada Malog Lošinja Dorian Božičević, mag. theol., a povelje su dobili: za dugogodišnji rad u području fotografije Mladen Matunci i Nadir Mavrović, za dugogodišnji rad u području astronomije Valter Martinolić, za nesebičnu potporu i ustupanje prostora za rad tehničke kulture u proteklih nekoliko godina vlč. Matej Polonijo i za dugogodišnji rad u području astronomije i općenito razvoju tehničke kulture na otoku Dorian Božičević.

vlč. Matej Polonijo - Valter Martinolić - Mladen Matunci - Dorian Božičević

Svečanosti je prethodio radni sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici udruga u tehničkoj kulturi. Sastanku je predsjedao Izvršni odbor Zajednice tehničke kulture Grada Malog Lošinja u sastavu Dorian Božičević, predsjednik te članovi Miroslav Bišćan i Enes Rizvić.

Miroslav Bišćan - Dorian Božičević - Enes Rizvić

Predsjednik Zajednice Dorian Božičević je izvijestio o aktivnostima u 2016. godini (festival znanosti, modelarska radionica, predavanja, sudjelovanje u radu tijela ZTK PGŽ i HZTK, ...) i planovima za 2017. godinu te prezentirao opremu montiranu u dvorani sv. Nikole u svrhu budućih radionica modelarstva, robotike i elektronike/elektrotehnike. U dvorani su montirane klupe i računala iz nekadašnje učionice Astronomskog društva "Leo Brenner", a sredstvima iz proračuna Primorsko-goranske županije je nabavljena oprema i materijal za radionice modelarstva, robotike i elektronike/elektrotehnike. Na sastanku je istaknuto da Zajednica tehničke kulture Grada Malog Lošinja ulazi u devetu godinu rada od svog osnutka kao beskućnik uz svega 2.000 kuna potpore iz proračuna Grada Malog Lošinja. Predsjednik Zajednice Dorian Božičević se na koncu još jednom zahvalio vlč. Mateju Poloniju na nesebičnom ustupanju prostora jer bez mogućnosti korištenja dvorane crkve sv. Nikole te prostora garaže u kojem je pohranjena oprema za modelarstvo, ne bi bilo moguće vršiti bilo kakve tehničke aktivnosti. Naime, u dvorani crkve sv. Nikole se proteklih pet godina provodi astronomska sekcija, predavanja za Festival znanosti, popularno znanstvena predavanja iz astronomije, skupštine i sastanci udruga, zajednica i saveza u tehničkoj kulturi, modelarska radionica, a ubuduće će se provoditi i radionice robotike i elektronike/elektrotehnike.

Oprema u dvorani crkve sv. Nikole

 

 

 

 
BOŽIĆNA TEHNIČKA KULTURA - MODELARSKA RADIONICA PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 25 Prosinac 2016 21:49

Od 18. do 23. prosinca 2016. u dvorani crkve sv. Nikole u Malom Lošinju odvijala se modelarska radionica u organizaciji Zajednice tehničke kulture Gada Malog Lošinja. Na radionici su sudjelovali učenici 5., 6. i 7. razreda osnovne škole, a izrađivali su ukrase za bor od šperploče pomoću lučnih pilica. Dio ukrasa su učenici uzeli kućama, a dio ukrasa krasi drvce u dvorani i bor u crkvi sv. Nikole. Radionicu je vodio predsjednik zajednice Dorian Božičević. Obzirom na nedostatak prostora za tehničku kulturu u gradu, spojili smo Božić i tehničku kulturu u dvorani crkve sv. Nikole. Sredstva za održavanje radionice su osigurana iz javnih potreba za tehničku kulturu Primorsko-goranske županije.

You need to upgrade your Flash Player

Joomla Slideshow


 

 

 

 

 

 
«Početak«12345678910»Kraj»

Stranica 4 od 18
Copyright © 2022 ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE GRADA MALOG LOŠINJA. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..