Home Novosti
Novosti
NASTAVLJA SE DIVLJANJE GRADSKE VLASTI NAD TEHNIČKOM KULTUROM PDF Ispis E-mail
Petak, 08 Lipanj 2012 12:42

Danas 08. lipnja 2012. došao sam u zgradu "Doma kulture" i imao sam što vidjeti. Nakon što su tehničkoj kulturi oduzeli skoro sav prostor za rad (učionicu Astronomskog društva "Leo Brenner"), nakon što smo učestalo (u zadnjih nekoliko mjeseci) bili bez struje, vode, telefona i interneta bez prethodne najave, gradska je vlast Grada Malog Lošinja nastavila sa svojim barbarskim pohodom na tehničku kulturu. Naime, danas kada sam došao pred zgradu "Doma kulture" u namjeri da odem u jedinu prostoriju koja nam je preostala (sobičak u potkrovlju), kao prvo jedva da sam i mogao ući u zgradu (bez šljema na glavi) jer su započeli sređivati fasadu zgrade i tako postavili skelu da se u zgradu jedva može ući jer su vrata skoro u potpunosti blokirana, a da nas nitko nije obavijestio da će danas i slijedećih dana biti takva situacija u zgradi. Ono što me zgrozilo u konačnici je da su nam počupali poštanske sandučiće, i ne znam, valjda ih pobacali jer nas ni o tome nitko ništa nije pitao pa su tako Zajednica tehničke kulture Grada Malog Lošinja, Astronomsko društvo "Leo Brenner", Hrvatski astronomski savez i Foto-klub Lošinj ostali bez poštanskih sandučića. Zid na kojem su stajali sandučići pored samog ulaza možete vidjeti na slici. S pravom se pitam, kada ćemo prestati trpiti ovo proganjanje i barbarsko uništavanje koje nam učestalo prijušti naša vlastita gradska vlast?!

 

Predsjednik ZTK LOŠINJ:

Dorian Božičević, mag. teol.

 
OPAŽANJE TRANZITA VENERE 2012 PDF Ispis E-mail
Srijeda, 06 Lipanj 2012 00:00

Tranzit Venere 06-06-201206.06.2012. u uvali sv. Martin u 05:20 ujutro postavljen je teleskop kako bi se opažao posljednji tranzit Venere preko sunčevog diska u ovom stoljeću. Posjetioca na opažanju nije bilo, ali smo zato napravili pregršt dobrih fotografija, a dio njih možete pogledati u galeriji astrofotografije klikom ovdje javljaju nam iz naše udruge članice Astronomskog društva "Leo Brenner".

 
2. BU-BA FEST PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 27 Svibanj 2012 16:47

2. Bu-Ba fest 2012.U organizaciji Udruge "Glazbena rotacija" u subotu 26. svibnja 2012. održan je 2. Bu-Ba Fest (bubanj-bass fest) u Malom Lošinju na parkingu ispred Dječjeg vrtića. Na samomom festivalu se okupilo oko 150 posjetitelja, a sudjelovalo je 36 osoba dok je program vodio predsjednik Udruge "Glazbena rotacija" Miroslav Bišćan - Bibi. Na početku festivala su svirala djeca Udruge: Wiliam Perkić, Matija Milušić, Lovro Kajkara (bubanj) i Filip Barkijević (bass). U nastavku su svirali ostali članovi Udruge: Ariel Vlakančić, Radenko Nikolić-Mujo (bubanj), Aleš Šilovinac (bass); Kristijan Grkinić, Tomislav Knežević (bubanj); Zoran Galetić, Renato Baričević (bass); Afrim Gaši, Čano Milušić (bubanj), Denis Šafranić i Boban Lakić (bass); Miroslav Bišćan-Bibi (bubanj), Pashk Berisha (bass). Nakon njih svirali su gosti iz publike: Flavio Vidović i Silvia Muškardin. Kao glazbena poslastica na kraju večeri nastupili su posebni gosti: Dražen Scholz-Dado (bivši bubnjar Parnog valjka iz Zagreba), Marko Duvnjak (bubnjar Alena Brentinija iz Rijeke) i naš poznati Jex Jaeger Zoran (bass). Cijela je manifestacija protekla je bez ikakvih problema.

Glazba i zvijezde ponovno zajedno

2. Bu-Ba Fest 2012.U sklopu festivala bilo je i promatranje neba u organizaciji Astronomskog društva „Leo Brenner“ koje je realizirao sam predsjednik Društva i naše Zajednice tehničke kulture Dorian Božičević, a posjetitelji su mogli uživati u pogledu na Mjesec, Mars, Saturn i njegov najveći mjesec Titan.

Sponzori, pokrovitelji i zahvale

Zahvaljujemo se sponzorima: Inda d.o.o., Vodovod i čistoća Cres-Mali Lošinj d.o.o., Radio Jadranka Mali Lošinj, Turističkoj zajednici Mali Lošinj i pokrovitelju manifestacije Gradu Malom Lošinju, a ideju Bu-ba festa u potpunosti je realizirala Udruga Glazbena rotacija iz Malog Lošinja. Zahvaljujemo se publici koja je sudjelovala u ovoj manifestaciji.

 
10. FESTIVAL ZNANOSTI PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 23 Travanj 2012 00:00

Na Lošinju je 23. travnja 2012. započeo Festival znanosti u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Malog Lošinja, a trajati će do 28. travnja 2012. godine. U provedbu Festivala znanosti smo se prvi put uključili 2009. godine, a na državnoj razini se on ove godine provodi jubilarni 10. put. Informacije o programu Festivala znanosti na otoku Lošinju možete pronaći na www.festivalznanosti.losinj.hr, a o cjelokupnom programu na državnoj razini na www.festivalznanosti.hr.

 
JURIJEVA NOĆ 2012. PDF Ispis E-mail
Srijeda, 11 Travanj 2012 18:27

Kao i prethodnih godina naše se udruge uključuju u provedbu svjetske manifestacije Jurijeva noć (Yuri's Night) u organizaciji Astronomskog društva "Leo Brenner" i suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Grada Malog Lošinja, Udrugom "Glazbena rotacija" i Hrvatskim astronomskim savezom.
Jurijeva noć će se ove godine održati u petak 13. travnja 2012. na parkingu ispred Dječjeg vrtića Cvrčak s početkom u 20:00 sati.

 

Više o Jurijevoj noći na Lošinju možete pronaći na www.jurijevanoc.losinj.hr.

 
«Početak«1112131415161718»Kraj»

Stranica 12 od 18
Copyright © 2021 ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE GRADA MALOG LOŠINJA. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..