Home Novosti
Novosti
NAJAVA PREZENTACIJE KNJIŽICE I PREDAVANJA PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 27 Rujan 2012 19:07

Zajednica tehničke kulture Grada Malog Lošinja i Astronomsko društvo "Leo Brenner" pozivaju sve zainteresirane u Lošinjski muzej - Palaču Fritzy u subotu 29. rujna 2012. s početkom u 19:00 sati na prezentaciju knjižice "POMORSKI PLANOVI SPIRIDONA GOPČEVIĆA - SINA". Knjižicu prezentiraju Dorian Božičević, mag. teol. i dr. Julijano Sokolić. Nakon prezentacije knjižice program se nastavlja predavanjem dr. sc. Vladisa Vujnovića "RAČUNOM KROZ SVEMIR - KAKO SE RAČUNOM  DOLAZI DO SAZNANJA O SVOJSTVIMA SVEMIRSKIH TIJELA".

 
NATJEČAJ ZA FINANCIRANJE PROGRAMA I PROJEKATA ZA ZADOVOLJENJE JAVNIH POTREBA IZ PODRUČJA OBRAZOVANJA, KULTURE, SPORTA I TEHNIČKE KULTURE PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE U 2013. GODINI PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 24 Rujan 2012 00:00

Primorsko-goranska županija je raspisala natječaj  za prikupljanje pisanih prijedloga za provedbu programa javnih potreba u obrazovanju, kulturi, sportu i tehničkoj kulturi, koji će se sufinancirati iz Proračuna Primorsko-goranske županije u 2013. godini. Natječaj je otvoren do 05. listopada 2012., a raspis natječaja i pristupnicu možete pronaći klikom ovdje.

 
POZIV ZA PRIJAVU JAVNIH POTREBA U DRUŠTVENIM DJELATNOSTIMA GRADA MALOG LOŠINJA ZA 2013. GODINU PDF Ispis E-mail
Subota, 01 Rujan 2012 00:00

Grad Mali Lošinj je raspisao Poziv za prijavu programa/projekata namijenjenih zadovoljavanju javnih potreba u društvenim djelatnostima Grada Malog Lošinja za 2013. godinu. Poziv je objavljen na internetskim stranicama Grada Malog Lošinja, a možete ga pročitati klikom ovdje. Natječaj je otvoren do 14. rujna 2012. godine.

 
POGLED U NEBO PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 21 Lipanj 2012 00:00

Lošinjani će ove godine dan glazbe 21. lipnja, nastaviti u Noći glazbe, koja se održava u organizaciji Grada i Udruge Glazbena rotacija. Manifestacija je posvećena ljetnom solsticiju. U najkraćoj noći u godini, što je posljedica suncostaja, trenutka kada je Sunce u najvećoj kutnoj udaljenosti u odnosu na ekvator, na "rotoru", parkiralištu kod zgrade dječjeg vrtića, uz roštilj i piće nastupit će desetak glazbenih sastava. Program počinje u 21 i traje do 3 sata, a glazbeni doživljaji bit će pojačani astronomskim jer će se u organizaciji lošinjskog Astronomskog društva Leo Brenner, teleskopima moći promatrati nebo najkraće noći u godini, najavljuje predsjednik Glazbene rotacije, Miroslav Bišćan Bibi.

Izvor: I.C.M., Novi list, Četvrtak, 21. lipnja 2012.

 
NASTAVLJA SE DIVLJANJE GRADSKE VLASTI NAD TEHNIČKOM KULTUROM PDF Ispis E-mail
Petak, 08 Lipanj 2012 12:42

Danas 08. lipnja 2012. došao sam u zgradu "Doma kulture" i imao sam što vidjeti. Nakon što su tehničkoj kulturi oduzeli skoro sav prostor za rad (učionicu Astronomskog društva "Leo Brenner"), nakon što smo učestalo (u zadnjih nekoliko mjeseci) bili bez struje, vode, telefona i interneta bez prethodne najave, gradska je vlast Grada Malog Lošinja nastavila sa svojim barbarskim pohodom na tehničku kulturu. Naime, danas kada sam došao pred zgradu "Doma kulture" u namjeri da odem u jedinu prostoriju koja nam je preostala (sobičak u potkrovlju), kao prvo jedva da sam i mogao ući u zgradu (bez šljema na glavi) jer su započeli sređivati fasadu zgrade i tako postavili skelu da se u zgradu jedva može ući jer su vrata skoro u potpunosti blokirana, a da nas nitko nije obavijestio da će danas i slijedećih dana biti takva situacija u zgradi. Ono što me zgrozilo u konačnici je da su nam počupali poštanske sandučiće, i ne znam, valjda ih pobacali jer nas ni o tome nitko ništa nije pitao pa su tako Zajednica tehničke kulture Grada Malog Lošinja, Astronomsko društvo "Leo Brenner", Hrvatski astronomski savez i Foto-klub Lošinj ostali bez poštanskih sandučića. Zid na kojem su stajali sandučići pored samog ulaza možete vidjeti na slici. S pravom se pitam, kada ćemo prestati trpiti ovo proganjanje i barbarsko uništavanje koje nam učestalo prijušti naša vlastita gradska vlast?!

 

Predsjednik ZTK LOŠINJ:

Dorian Božičević, mag. teol.

 
«Početak«12345678910»Kraj»

Stranica 9 od 15
Copyright © 2017 ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE GRADA MALOG LOŠINJA. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..