Home Novosti
Novosti
NATJEČAJ ZA FINANCIRANJE PROGRAMA I PROJEKATA ZA ZADOVOLJENJE JAVNIH POTREBA IZ PODRUČJA OBRAZOVANJA, KULTURE, SPORTA I TEHNIČKE KULTURE PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE U 2014. GODINI PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 15 Rujan 2013 19:30

Primorsko-goranska županija je raspisala natječaj  za prikupljanje pisanih prijedloga za provedbu programa javnih potreba u obrazovanju, kulturi, sportu i tehničkoj kulturi, koji će se sufinancirati iz Proračuna Primorsko-goranske županije u 2014. godini. Natječaj je otvoren do 01. listopada 2013., a raspis natječaja i pristupnicu možete pronaći klikom ovdje.

 
IZBORNA SKUPŠTINA ZTK LOŠINJ PDF Ispis E-mail
Utorak, 10 Rujan 2013 13:04

U nedjelju 08. rujna 2013. s početkom u 19:00 sati u dvorani crkve sv. Nikole u Malom Lošinju održana je izborna skupština Zajednice tehničke kulture Grada Malog Lošinja. Na skupštini je dosadašnji predsjednik Zajednice Dorian Božičević, mag. theol. dao kratki pregled rada Zajednice u proteklom mandatu te se kratko osvrnuo na problem kroničnog nedostatka prostora za aktivnosti i slabo financiranje djelatnosti tehničke kulture na području Grada Malog Lošinja. Naime, Zajednica još uvijek ne raspolaže prostorom za rad premda se od Grada u proteklom mandatu više puta tražilo i predlagalo rješenje za prostor, ali ništa se do sada nije uspjelo napraviti pa je Zajednica uputila molbu Vladi odnosno AUDIO-u za ustupanje jedne od bivših vojnih zgrada, na što još odgovora nema, a u međuvremeno je ukinut AUDIO pa će očito biti potrebno ponovno slati molbu na novu instituciju koja se ima formirati.  Situacija je još teža od kada je ujesen 2011. Grad oduzeo prostorije učionice Astronomskom društvu "Leo Brenner" u kojima su se odvijale i aktivnosti Zajednice i njenih članica. U izlaganju je istaknuto da je prema proračunu Grada u 2013. godini prosječno financiranje jedne udruge u tehničkoj kulturi oko 9.000 kn/godišnje dok je prosječno financiranje jedne udruge u sportu oko 42.000 kn/godišnje, a istom da na stavci upravljanja sportskim objektima ima 1.395.000 kn dok stavke za infrastrukturu potrebnu tehničkoj kulturi uopće nema. Na kraju izvještajnog dijela dosadašnji je predsjednik čestitao Mladenu Matunciju iz Foto-kluba Lošinj na godišnjoj nagradi koju mu je ove godine uručila Zajednica tehničke kulture Primorsko-goranske županije, a nakon čega se pristupilo izbornom dijelu skupštine. Za predsjednika Zajednice ponovno je izabran Dorian Božičević, a za članove Izvršnog odbora Miroslav Bišćan i Enes Rizvić. Za članove Nadzornog odbora odabrani su Martin Hadžić, Valter Martinolić i Borislav Rajić. Nakon ove skupštine očekuje se prva sjednica Izvršnog odbora kako bi se izabrao tajnik i prva sjednica Nadzornog odbora kako bi se izabrao predsjednik istog.

 
POZIV ZA PRIJAVU JAVNIH POTREBA U DRUŠTVENIM DJELATNOSTIMA GRADA MALOG LOŠINJA ZA 2014. GODINU PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 02 Rujan 2013 00:00

Grad Mali Lošinj je raspisao Poziv za prijavu programa/projekata namijenjenih zadovoljavanju javnih potreba u društvenim djelatnostima Grada Malog Lošinja za 2013. godinu. Poziv je objavljen na internetskim stranicama Grada Malog Lošinja, a možete ga pročitati klikom ovdje. Natječaj je otvoren do 21. rujna 2013. godine.

 
IZLOŽBE I PREDAVANJA PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 25 Travanj 2013 18:00

MALI LOŠINJ - U organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Malog Lošinja i ove se godine Lošinj uključio u Festival znanosti, koji se na državnoj razini održava 11 put, a u Malom Lošinju od 2009. godine. Tema festivala je budućnost, a u sklopu lošinjskih događanja od 22. do 27. travnja u OŠ Maria Martinolića može se razgledati izložba >>Asteroidi - Budući udar<<. Jučer je predavanje o temi >>Budućnost bez mraka<< održao Dorian Božičević mag. teologije, a tema >>Budućnost svijeta i čovjeka u kršćanskoj teologiji<<, bit će u petak. U subotu će prof. Irena Dlaka govoriti na temu >>Budućnost očuvanja kulturne i povijesne baštine<<. Predavanja se održavaju u dvorani crkve sv. Nikole, a počinju u 19 sati.

Izvor: Novi list (I.C.M.), srijeda 24. travnja 2013., str. 27

 
FESTIVAL ZNANOSTI 2013 PDF Ispis E-mail
Subota, 20 Travanj 2013 00:00

Na Lošinju je 22. travnja 2013. započeo Festival znanosti u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Malog Lošinja na temu budućnosti, a trajati će do 27. travnja 2013. godine. U provedbu Festivala znanosti smo se prvi put uključili 2009. godine, a na državnoj razini se on ove godine provodi 11. put. Informacije o programu Festivala znanosti na otoku Lošinju možete pronaći na www.festivalznanosti.losinj.hr, a o cjelokupnom programu na državnoj razini na www.festivalznanosti.hr.

 
«Početak«12345678910»Kraj»

Stranica 8 od 15
Copyright © 2017 ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE GRADA MALOG LOŠINJA. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..