Home Novosti
Novosti
ŠKOLSKO NATJECANJE IZ ASTRONOMIJE PDF Ispis E-mail
Utorak, 04 Veljača 2014 00:00

U utorak 04. veljače 2014. s početkom u 13:00 sati u dvorani crkve sv. Nikole u Malom Lošinju održano je školsko natjecanje iz astronomije za šk. god. 2013./2014. Natjecanje je provelo tročlano povjerenstvo u slijedećem sastavu: Dorian Božičević, mag. theol. - predsjednik, Hajdi Stepančuć, prof. - član i Valter Martinolić - član. Natjecanju je pristupilo troje učenika Srednje škole Ambroza Haračića, a postiglo su slijedeće rezultate:

III. razred srednje škole:

1. Kristian Stepančić (3. g.) - 33 / 50 bodova
2. Ivan Poljak (3. b.) - 14 / 50 bodova

IV. razred srednje škole:

1. Tara Šaponja (4. b.) - 18 / 50 bodova

Mentor: Dorian Božičević, mag. theol. - Učenici: Kristian Stepančić, Tara Šaponja i Ivan Poljak

 
GODIŠNJA IZLOŽBA FOTO KLUBA LOŠINJ - FIAT LUX 2013 PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 09 Prosinac 2013 00:00

U petak, 13. prosinca 2013. g., u 18.30 sati se u Lošinjskom muzeju, Galeriji Fritzy, otvara Fiat lux - godišnja izložba Foto kluba Lošinj, pod nazivom Ulična fotografija.

Ulična fotografija se često doima kao lagana i zahvalna tema za fotografiranje, no to je samo naizgled tako. Osim motiva,dobrog kadra, pravilnog osvjetljenja i drugih tehničkih pretpostavki neophodnih za svaku fotografiju, za dobru uličnu fotografiju je potreban i pravi trenutak. To je ono što ni najbolji fotograf ne može namjestiti, stoga je ulična fotografija vrlo zahtjevna. Ona mora prenijeti dašak ulične atmosfere i „oživjeti“ ulicu pred nama.

Četrnaestero autora će na ovoj izložbi prikazati svoje viđenje ulice: ponekad je ona pusta i mračna, ponekad živahna i šarena, ali uvijek mjesto na kojem se odvija život, pozornica života.

Izložba će biti otvorena do 4. siječnja 2014. godine

 
POZIV ŽUPANIJSKE ZAJEDNICE TEHNIČKE KULTURE ZA DOSTAVU PRIJEDLOGA ZA NAGRADE I PRIZNANJA ZA 2013 GODINU PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 02 Prosinac 2013 00:00
Temeljem odluke Izvršnog odbora Zajednice tehničke kulture Primorsko-goranske županije od 15. listopada 2013. g. i Pravilnika o dodjeli nagrada i priznanja pojedincima, udrugama i organizacijama tehničke kulture na području Primorsko-goranske županije pozivamo članice Zajednice da dostave svoje prijedloge za nagrade i priznanja za 2013. godinu.

Nagrade se dodjeljuju za ostvarene rezultate u 2013. godini, a dodijeliti će se početkom 2014. godine.

Prema pravilniku Zajednica svake godine dodjeljuje:

  1. GODIŠNJU NAGRADU - godišnja priznanja najuspješnijim djelatnicima, članovima i natjecateljima u tehničkoj kulturi
  2. GODIŠNJU NAGRADU MLADI NATJECATELJ - godišnja priznanja najuspješnijim mladim natjecateljima u tehničkoj kulturi
  3. POVELJE - godišnja priznanja udrugama, organizacijama tehničke kulture, ustanovama i klubovima mladih tehničara
  4. "NAGRADU ZA ŽIVOTNO DJELO ŽELJKO OREŠKOVIĆ"
  5. POSEBNA PRIZNANJA 

Prijedlozi za pojedince/udruge trebaju biti u pisanoj formi i trebaju sadržavati:

  • Životopis predloženog kandidata od najmanje pola kartice sa navedenom adresom i telefonom/mob. potpisano od predloženog kandidata
  • Obrazloženje predlagača sa navedenim postignutim rezultatima, odnosno aktivnostima i zaslugama predloženog kandidata/udruge, ovjereno pečatom udruge, potpisom i navedenom adresom predlagača
Prijedlozi se dostavljaju poštom na adresu: 
    Zajednica tehničke kulture Primorsko-goranske županije
    Jadranski trg 4/III
    51000 Rijeka

 

Prijedloge treba dostaviti do 31. prosinca 2013. godine.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Zajednici ili na telefon 051/324-118.

 
BUDUĆNOST VOJNIH NEKRETNINA U MALOM LOŠINJU PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 01 Prosinac 2013 00:00

U petak 29. studenog 2013. u organizaciji Hrvatskog astronomskog saveza i Zajednice tehničke kulture Grada Malog Lošinja, a uz potporu Centra za mirovne studije iz Zagreba u Lošinjskom muzeju - Palača Fritzy održan je okrugli stol na temu Budućnost vojnih nekretnina u Malom Lošinju. U temu okruglog stola su uveli domaćin Dorian Božičević koji je govorio o trenutnom stanju vezano za bivše vojne nekretnine na području Grada Malog Lošinja i o potrebama udruga tehničke kulture za prostorom te iskustvima po pitanju traženja na korištenje bivših vojnih nekretnina, predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović na temu plana i programa rada Ureda vezano za buduće prenamjene i o aktualnom stanju i problemima prenamjene bivših vojnih nekretnina, Kruno Kardov sa Filozofskog fakulteta u Zagrebu na temu općeg stanja i problema oko prenamjene bivših vojnih nekretnina i Dunja Mickov iz udruge Zelena Istra na temu iskustava i građanskih inicijativa po pitanju bivše vojerne Muzil u Puli. U daljnju su se raspravu uključili djelatnica Ureda Grada i upravljanja gradskom imovinom Nevenka Morović-Janković na temu dobivanja zgrade bivšeg Doma JNA u Malom Lošinju i prenamjene objekta za potrebe Gradske knjižnice i čitaonice, Andrea Borić iz udruge Plavi svijet na temu dobivanja zgrade bivšeg Doma Armije u Malom Lošinju za potrebe projekta Centar za istraživanje mora, te dopredsjednik Županijske skupštine Primorsko-goranske županije Đanino Sučić i pročelnica Ureda Grada i upravljanja gradskom imovinom u Gradu Malom Lošinju Ružica Baumgarten koji su uglavnom govorili o problemima prenamjene i postupku donošenja prostornih planova. U daljnju su se raspravu uključili i prisutni građani s pitanjima vezanim od postupka donošenja prostornih planova i informiranosti građana o postupcima te mogućnosti prigovora na iste do problema vezanih sa devastacijom borove šume na Čikatu i pitanja vezanih uz reguliranje stambenog prava ljudi koji su ostali stanovati u bivšim vojnim nekretninama, a kojima status još nije reguliran. Na koncu moramo konstatirati da se razvila konstruktivna rasprava koja je trajala skoro puna tri sata što ukazuje na potrebu organizacije više ovakvih okruglih stolova ili javnih tribina.

 
NAJAVA OKRUGLOG STOLA PDF Ispis E-mail
Utorak, 26 Studeni 2013 16:59

Hrvatski astronomski savez

i Zajednica tehničke kulture Grada Malog Lošinja

uz podršku Centra za mirovne studije iz Zagreba

pozivaju Vas na okrugli stol

Budućnost vojnih nekretnina u Malom Lošinju

Okrugli stol će se održati u Palači Fritzy u Malom Lošinju,

u petak 29. studenoga 2013. godine, s početkom u 18 sati

 

Na području grada Malog Lošinja postoji velika količina vojnih objekata od kojih su neki prenamijenjeni, ali većina objekata još uvijek stoji i pomalo se urušava te nagrđuje grad i predstavlja opasnost za ljude i okoliš. Na području grada postoje različiti primjeri prenamijene vojnih objekata u  javne svrhe (npr. Gradska knjižnica i čitaonica - bivši Dom JNA), zatim onih prenamijenjenih za potrebe organizacija civilnog društva (npr. organizacija Plavi svijet korisiti bivši Dom Armije), kao i primjera komercijalne prenamijene (npr. Grad Mali Lošinj - prodaja bivše vojne ambulante i zahtjev za izgradnju marine na području bivše vojarne Velopin). Postoji i neriješen zahtjev za korištenje zgrade javne namijene za potrebe tehničke kulture (Zajednica tehničke kulture Grada Malog Lošinja traži jedan objekt na području bivše vojarne Velopin).

Ovim okruglim stolom voljeli bismo aktualizirati problem neperspektivne vojne imovine koja stoji, urušava se i predstavlja opasnost za ljude i okoliš, kao i problem nepostojanja popisa neperspektivne imovine i jasnih postupaka za konverziju iste te potrebu da se ubrza proces konverzije imajući u vidu potrebe lokalne zajednice. Pozivamo građane i građanke Malog Lošinja da dođu na okrugli stol, informiraju se o trenutnom statusu pojedinih objekata te izraze i svoje viđenje o mogućoj namjeni neperspektivnih vojnih objekata u Malom Lošinju.

Uvod u raspravu dat će:

    Dorian Božičević, Hrvatski astronomski savez i Zajednica tehničke kulture Grada Malog Lošinja – konverzija u Malom Lošinju i jedno iskustvo traženja prenamjene vojnih objekta za potrebe udruga

    Mladen Pejnović, predstojnik Državnog ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) – prezentacija plana i programa rada Ureda vezano za buduće prenamjene

·         Predstavnik/ica MORH-a (TBC)

·         Kruno Kardov, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu - opće stanje vezano za konverziju

·         Dunja Mickov, Zelena Istra i građanska inicijativa „Volim Pulu“ – kako su se građani Pule mobilizirali oko prenamjene Muzila?

 

 

 
«Početak«12345678910»Kraj»

Stranica 7 od 15
Copyright © 2017 ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE GRADA MALOG LOŠINJA. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..