Home Novosti
Novosti
ODRŽANA SVEČANOST PODJELE POVELJA HZTK PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 08 Siječanj 2017 20:56

U nedjelju 08. siječnja 2017. godine u dvorani crkve sv. Nikole u Malom Lošinju održana je Svečanost podjele povelja Hrvatske zajednice tehničke kulture pojedincima zaslužnim za razvoj tehničke kulture na području otoka Lošinja povodom 70. obljetnice tehničke kulture u republici Hrvatskoj. Svečanost je vodio predsjednik Zajednice tehničke kulture Primorsko-goranske županije i Grada Malog Lošinja Dorian Božičević, mag. theol., a povelje su dobili: za dugogodišnji rad u području fotografije Mladen Matunci i Nadir Mavrović, za dugogodišnji rad u području astronomije Valter Martinolić, za nesebičnu potporu i ustupanje prostora za rad tehničke kulture u proteklih nekoliko godina vlč. Matej Polonijo i za dugogodišnji rad u području astronomije i općenito razvoju tehničke kulture na otoku Dorian Božičević.

vlč. Matej Polonijo - Valter Martinolić - Mladen Matunci - Dorian Božičević

Svečanosti je prethodio radni sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici udruga u tehničkoj kulturi. Sastanku je predsjedao Izvršni odbor Zajednice tehničke kulture Grada Malog Lošinja u sastavu Dorian Božičević, predsjednik te članovi Miroslav Bišćan i Enes Rizvić.

Miroslav Bišćan - Dorian Božičević - Enes Rizvić

Predsjednik Zajednice Dorian Božičević je izvijestio o aktivnostima u 2016. godini (festival znanosti, modelarska radionica, predavanja, sudjelovanje u radu tijela ZTK PGŽ i HZTK, ...) i planovima za 2017. godinu te prezentirao opremu montiranu u dvorani sv. Nikole u svrhu budućih radionica modelarstva, robotike i elektronike/elektrotehnike. U dvorani su montirane klupe i računala iz nekadašnje učionice Astronomskog društva "Leo Brenner", a sredstvima iz proračuna Primorsko-goranske županije je nabavljena oprema i materijal za radionice modelarstva, robotike i elektronike/elektrotehnike. Na sastanku je istaknuto da Zajednica tehničke kulture Grada Malog Lošinja ulazi u devetu godinu rada od svog osnutka kao beskućnik uz svega 2.000 kuna potpore iz proračuna Grada Malog Lošinja. Predsjednik Zajednice Dorian Božičević se na koncu još jednom zahvalio vlč. Mateju Poloniju na nesebičnom ustupanju prostora jer bez mogućnosti korištenja dvorane crkve sv. Nikole te prostora garaže u kojem je pohranjena oprema za modelarstvo, ne bi bilo moguće vršiti bilo kakve tehničke aktivnosti. Naime, u dvorani crkve sv. Nikole se proteklih pet godina provodi astronomska sekcija, predavanja za Festival znanosti, popularno znanstvena predavanja iz astronomije, skupštine i sastanci udruga, zajednica i saveza u tehničkoj kulturi, modelarska radionica, a ubuduće će se provoditi i radionice robotike i elektronike/elektrotehnike.

Oprema u dvorani crkve sv. Nikole

 

 

 

 
BOŽIĆNA TEHNIČKA KULTURA - MODELARSKA RADIONICA PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 25 Prosinac 2016 21:49

Od 18. do 23. prosinca 2016. u dvorani crkve sv. Nikole u Malom Lošinju odvijala se modelarska radionica u organizaciji Zajednice tehničke kulture Gada Malog Lošinja. Na radionici su sudjelovali učenici 5., 6. i 7. razreda osnovne škole, a izrađivali su ukrase za bor od šperploče pomoću lučnih pilica. Dio ukrasa su učenici uzeli kućama, a dio ukrasa krasi drvce u dvorani i bor u crkvi sv. Nikole. Radionicu je vodio predsjednik zajednice Dorian Božičević. Obzirom na nedostatak prostora za tehničku kulturu u gradu, spojili smo Božić i tehničku kulturu u dvorani crkve sv. Nikole. Sredstva za održavanje radionice su osigurana iz javnih potreba za tehničku kulturu Primorsko-goranske županije.

You need to upgrade your Flash Player

Joomla Slideshow


 

 

 

 

 

 
POZIV NA MODELARSKU RADIONICU PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 12 Prosinac 2016 20:11


ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE
GRADA MALOG LOŠINJA

POZIVA UČENIKE 5. I 6. RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE

NA MODELARSKU RADIONICU


NA RADIONICI ĆEMO IZRAĐIVATI UKRASE ZA BOR OD DRVA

RADIONICA ĆE SE ODRŽAVATI U DVORANI
CRKVE SV. NIKOLE PO SLIJEDEĆEM RASPOREDU:

18.12. (NEDJELJA) OD 18:00 DO 19:30
19.12. (PONEDJELJAK) OD 18:00 DO 19:30
21.12. (SRIJEDA) OD 18:00 DO 19:30
22.12. (ČETVRTAK) OD 18:00 DO 19:30
23.12. (PETAK) OD 18:00 DO 19:30

PRIJAVE NA TELEFON: 098 920 21 53

RADIONICA JE BESLPATNA, A SUFINANCIRANA JE SREDSTVIMA
PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE
BROJ POLAZNIKA RADIONICE JE OGRANIČEN

DIO UKRASA KOJE IZRADIMO NOSITE KUĆI,
A DIO UKRASA ĆE KRASITI BOR U CRKVI SV. NIKOLE!
 
GODIŠNJA IZLOŽBA FOTO KLUBA LOŠINJ - FIAT LUX PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 12 Prosinac 2016 20:05

U utorak, 13. prosinca 2016. g. u 19 sati u Galeriji Fritzi u Malom Lošinju otvorit će se godišnja izložba Foto kluba Lošinj, Fiat lux.

Foto klub Lošinj osnovan je 2003. godine, a od 2008. javnosti se predstavlja spomenutom izložbom koja ove godine nije tematski određena. Motiv, sadržaj i tehnika ostavljeni su fotografima na izbor zato da se proberu najbolji plodovi njihovog rada. Na izložbi sudjeluje 18 fotografa među kojima su primjetne razlike u sklonostima. Nekima je važan kolorit ili kompozicija, a drugima sadržaj. Jedni se bave dokumentarnom fotografijom, drugi vole pričati priču. Neovisno o sadržaju, u njihovim fotografijama očituje se dobro poznavanje tehničkih mogućnosti fotoaparata, ali i sklonost kasnijoj kompjuterskoj obradi. Iako su fotografije različite temom, motivom i načinom fotografiranja, u ovogodišnjoj selekciji primjetan je velik broj portreta i krajolika što upućuje na zaključak da se autori najbolje izražavaju upravo u toj tematici.

Izložba je humanitarnog karaktera: u suradnji s lošinjskom udrugom Be more sav prihod od prodaje fotografija namijenit će se oboljelima od raka.

Izložba će biti otvorena do 7. siječnja 2017. godine.

Radno vrijeme za posjetitelje je od utorka do petka od 10 do 13 te od 17 do 19, a subotom od 10 do 13 sati (ponedjeljkom i nedjeljom zatvoreno).

 
POZIV NA BOJKOT NATJEČAJA ZA NAJAM PROSTORA ZA UDRUGE PDF Ispis E-mail
Utorak, 15 Studeni 2016 18:40

ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE GRADA MALOG LOŠINJA

POZIVA NA BOJKOT NATJEČAJA ZA NAJAM PROSTORA ZA UDRUGE

GRAD MALI LOŠINJ JE RASPISAO POZIV ZA NAJAM PROSTORA ZA UDRUGE NA NAČIN DA UDRUGA KOJA KORISTI 5 KVADRATA PLAĆA ISTU CIJENU NAJMA KAO I UDRUGA KOJA KORISTI 100 KVADRATA.

SMATRAMO DA SU POJEDINE UDRUGE U POVLAŠTENOM POLOŽAJU RADI OVAKVOG SUSTAVA NAJMA KOJI OČITO NIJE SASVIM ZAKONIT, A KAMO LI PRAVEDAN.

ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE GRADA MALOG LOŠINJA SE NEĆE JAVITI NA OVAKAV NATJEČAJ I POZIVA I OSTALE UDRUGE DA SE NE JAVE NA OVAJ NATJEČAJ I NE POTPISUJU UGOVORE O NAJMU KOJI OČITO NEĆE BITI NI ZAKONITI NI PRAVEDNI.

TRAŽIMO OD GRADA DA PONIŠTI NATJEČAJ I RASPIŠE NOVI KOJI ĆE BITI ZAKONIT I POŠTEN.

Predsjednik ZTK LOŠINJ:

Dorian Božičević, mag. theol.

 
«Početak«12345678910»Kraj»

Stranica 3 od 17
Copyright © 2018 ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE GRADA MALOG LOŠINJA. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..