Home Novosti
Novosti
ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ ASTRONOMIJE 2009. PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 05 Ožujak 2009 20:48
U četvrtak 5. ožujka 2009. održano je županijsko natjecanje iz astronomije u Osnovnoj školi Turnić u Rijeci.
Na natjecanju je sudjelovalo četvero učenika Osnovne škole Maria Martinolića koji pohađaju sekciju iz astronomije u Astronomskom društvu "Leo Brenner".
 
Naši su učenici su postigli slijedeće rezultate:
 
Za kategoriju 4. razdreda o.š.
  • Stella Opačak - 1. mjesto
  • Domagoj Bogović - 2. mjesto
Za kategoriju 5. razreda o.š.
  • Leopold Mužić - 2. mjesto
Za kategoriju 6. razreda o.š.
  • Kristian Stepančić - 1. mjesto
 
OTOČNI SENIORI NA INFORMATIČKOM TEČAJU PDF Ispis E-mail
Subota, 20 Prosinac 2008 18:49

MALI LOŠINJ – Lošinjski umirovljenici žele se opismeniti za 21. stoljeće i s velikim entuzijazmom su se uključili na tečaj informatike, koji u prvoj grupi polazi devet umirovljenika – učenika. Da umirovljenici ne žele zaostajati u novim znanjima potvrđuje podatak da su Udruzi umirovljenika već prijavljene još dvije grupe od po devet članova, koje čekaju da prva grupa završi tečaj. Vrijedni đaci informatičku obuku, koju vodi Hajdi Stepančić, polaze u učionici Astronomskog društva, koja je opremljena s devet računala osiguranih od strane Hrvatske zajednice tehničke kulture.

 

Umirovljenici na tečaju informatike

u učionici Astronomskog društva "Leo Brenner

 

Dorian Božičević, predsjednik jedine otočne zajednice tehničke kulture, kaže kako se ovaj tečaj organizira u suradnji triju lošinjskih udruga, a bez potpore države, regionalne ili lokalne samouprave:

- Ovaj je tip tečaja na otoku Lošinju prvi put bio pokrenut 2005. godine u suradnji Astronomskog društva "Leo Brenner" i Udruge umirovljenika Grada Malog Lošinja. U to je vrijeme bio prvi i jedini tečaj informatike za umirovljenike na području Primorsko-goranske županije. Nažalost 31. siječnja 2005. Astronomskom društvu Grad Mali Lošinj oduzeo je spremište u kojemu je bio pohranjen jedan dio opreme društva, pa je iz tog razloga tečaj bio prekinut. Tečaj informatike za umirovljenike je, kao i prvi put, pokrenut željom, trudom i sredstvima udruga jer se sredstva za provođenje ovog tipa aktivnosti za umirovljenike nisu mogla dobiti ni od Grada Malog Lošinja, ni od Primorsko-goranske županije, a niti na natječaju Uprave za otočni i priobalni razvoj Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, namijenjenog otočnim udrugama. Za iduću godinu, kao i predhodnih godina godina, u proračunu Grada Malog Lošinja za sport i tehničku kulturu planira se izdvajanje nšto više od dva milijuna kuna od čega iduće 2009. godine na sport otpada oko dva milijuna kuna, a na tehničku kulturu niti sto tisuća kuna. Za cijelogodišnji rad jedine otočne zajednice tehničke kulture u RH predviđeno je samo deset tisuća kuna. S obzirom na brojke, ulaganje u znanje i cjeloživotno obrazovanje na otocima je čista floskula, zaključuje Dorian Božičević.

 

I. CUPAĆ MARKOVIĆ - Novi list - Subota, 20. prosinca 2008. - str. 16.

 
AKCIJA UREĐENJA OKOLIŠA I PROMIDŽBE NENASILNOG PONAŠANJA PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 01 Lipanj 2008 00:00

VELI LOŠINJ- Akcija je pokrenuta u suradnji Zajednice tehničke kulture Grada Malog Lošinja, Udruge mladih “Plan B” i Astronomskog društva “Leo Brenner”. Ovom akcijom mladi žele poručiti mladima da svoje slobodno vrijeme mogu poput nas provesti u zajedničkom druženju, na zabavan, ali i koristan način kroz razne akcije za boljitak našeg otoka. U tom smislu smo u nedjelju 1. lipnja 2008. prebojali uvredljiv, nasilan i prijeteći natpis: “GOSTI DOBRODOŠLI ALI ČUVAJTE KOSTI!!! HOOLIGANS” u Velom Lošinju u blizini hotela Punte te na tom mjestu oslikali grb Veloga Lošinja na kome se nalazi Kula koja je nekada bila stožer zaštite ovog mjesta, a danas se u njoj nalazi izložena povijest mjesta i umjetnička galerija pa možemo reći da je ona danas stožer kulture. Nadamo se da će slika Kule na ovome mjestu, umjesto uvredljivog i nasilnog napisa biti podsjetnik na to da je ovo kulturno mjesto i da se u njemu svatko može osjećati dobrodošao.

 

 

 

 
«Početak«1112131415161718»Kraj»

Stranica 18 od 18
Copyright © 2020 ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE GRADA MALOG LOŠINJA. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..