Home Novosti
Novosti
ŠKOLSKO NATJECANJE MLADH TEHNIČARA 2010. PDF Ispis E-mail
Petak, 26 Veljača 2010 00:00

U ponedjeljak 22. veljače 2010. s početkom u 9:00 sati u učionici Astronomskog društva "Leo Brenner" održan je prvi dio natjecanja koji se sastojao od pismenog ispita iz tehničke kulture te izrade i prezentacije tehničke tvorevine tj. za zrakoplovne modelare, izrada letjelice tipa F1N150.

U četvrtak 25. veljače 2010. održan je drugi dio natjecanja u gradskoj sportskoj dvorani s početkom u 15:30 sati. Drugi dio se sastoji od natjecanja u dužini leta letjelicama F1N150 koje su učenici izradili u prvom dijelu.

Učenici su na natjecanju sudjelovali u pratnji svog mentora Josipa Lulića te polučili slijedeće rezultate:

  1. mjesto - učenik 6. razreda o.š. Roman Franulović sa ukupno 96/100 bodova
  2. mjesto - učenik 6. razreda o.š. Luka Antunović sa ukupno 80/100 bodova
  3. mjesto - učenica 5. razreda o.š. Aida Salaman sa ukupno 75/100 bodova
  4. mjesto - učenica 5. razreda o.š. Petra Grgurić sa ukupno 62/100 bodova
  5. mjesto - učenik 3. razreda o.š. Marin Grgurić sa ukupno 59/100 bodova
Povjerenstvo za provedbu natjecanja mladih tehničara su činili Dorian Božičević, mag. teol. (predsjednik), Hajdi Stepančić, prof. (član) i Borislav Raić (član). U dvoranskom dijelu natjecanja kao mjeritelji su sudjelovali Alan Horvat i Milan Žauhar te kao zapisničar Goran Franulović.
 
PEDESETAK "KAROCA" NA KALVARIJI PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 15 Veljača 2010 00:00

MALI LOŠINJ – Lošinjska maškarana Balinjerada ove godine održana je na Kalvariji, na dijelu nedavno uređene ceste uz skladišnu zonu. U organizaciji članova udruge »Glazbena rotacija« i Zajednice tehničke kulture Malog Lošinja, odnosno Miroslava Bišćana i suradnika, nizbrdicom se spuštalo pedesetak najrazličitijih zamaskiranih »vozila«, od jednostavnih dječjih pa do velikih i vrlo složenih konstrkcija kao što su veliki pokretni lonac dopremljen iz Velog Lošinja, dnevni boravak s neizbježnim predmetima poput digitalnog TV-prijemnika, mala replika doka lošinjskog brodogradilišta, zrakoplov s propelerima, pa čak i pokretna grobnica. Zabavno poslijepodne okupilo je na periferiji grada više stotina gledatelja, a u organizatori su nagradili najveću, najmanju, najljepšu, najružniju i najatraktivniju karocu, te najljepšu "balinjeradicu".

B.P. - Novi list, Ponedjeljak, 15. veljače 2010. - str. 15.

 
ŠKOLSKO NATJECANJE IZ ASTRONOMIJE 2010. PDF Ispis E-mail
Petak, 22 Siječanj 2010 00:00

U učionici Astronomskog društva "Leo Brenner" održano je školsko natjecanje iz astronomije. Na natjecanju su se rješavali pismeni ispiti pred povjerenstvom koje su činili Dorian Božičević, mag. teol., Hajdi Stepančić, prof. i Valter Martinolić.

 

   
 
 
Učenici su polučili slijedeće rezultate po rang listi bodova na ispitu:
 
Za kategoriju 5. o.š. razreda
  1. Domagoj Bogović
  2. Stela Opačak
  3. Petra Grgurić
  4. Matej Dudić
Za kategoriju 6. o.š. razreda
 
- Leopold Mužić - nije pristupio ispitu
 
Za kategoriju 7. razreda o.š.
  1. Kristijan Stepančić
Nakon obrade rezultata od strane Državnog povjerenstva za natjecanje iz astronomije, učenici koji su zadovoljili na školskom natjecanju biti će pozvani na županijsko natjecanje koje će se održati 30. ožujka u Rijeci.
 
NAGRAĐENI NAJVIŠIM PRIZNANJIMA PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 20 Prosinac 2009 00:00

RIJEKA - Zamjenik župana dr. sc. Vidoje Vujić sa suradnicima primio je jučer istaknute pojedince s područja primorsko-goranske županije, nagrađene najvišim državnim javnim priznanjima za 2008. godinu. Predstavnici Županije čestitali su istaknutim prosvjetnim djelatnicima, znanstvenicima i stručnjacima različitih društvenih područja na velikom osobnom ostvarenju koje je još više promoviralo ugled Županije. Godišnju nagradu tehničke kulture "Faust Vrančić" koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti dobili su prof. dr. sc. Marina Čičin-Šain iz Rijeke i prof. Ivan Janeš iz Čabra. Godišnju nagradu Hrvatske zajednice tehničke kulture dobio je prof. dr. sc. Juraj Plenković iz Rijeke, a počasno zvanje Instruktor-savjetnik Dorian Božičević iz Malog Lošinja. Dobitnik odlikovanja Reda Danice hrvatske s likom Nikole Tesle je Željko Orešković, dok je dobitnica nagrade Menadžer godine u orgnizaciji CROME u kategoriji malih poduzeća Katica Hauptfld, direktorica agencije Katarina line. Dobitnik državne nagrade "Ivan Filipović" je prof. dr. Anton Škrobonja, nagrađen u području visokog školstva, i Lea Lazzarich, nagrađena u području znanstvenog i stručnog rada.

 

S. P. - Novi List, srijeda, 16. prosinca 2009. - str. 16.

 
I LOŠINJANI U AKCIJI SVAČIJE JE PRAVO ŽIVJETI PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 15 Studeni 2009 00:00

MALI LOŠINJ - U sklopi inicijative "Svačije je pravo živjeti", na glavnom gradskom trgu je tijekom dva sata prikupljeno 314 potpisa Lošinjana. Prikupljanje potpisa organizirano je u vrijeme zagrebačkog prosvjednog koncerta sjećnja na žrtve nasilja među mladima odnosno na Luku Ritza. Lošinjski dio akcije organizirali su Pokret za život, Društvo "Naša djeca" Mali Lošinj, Udruga umirovljenika Malog Lošinja, Zajednica tehničke kulture Malog Lošinja, Astronomsko društvo "Leo Brenner" i Udruga "Glazbena rotacija". Također je preko razglasa emitiran radijski program na kojem je prenošen koncert iz Zagreba.

B. P. - Novi list, Nedjelja, 15. studenog 2009. - srt. 12.

 
«Početak«11121314151617»Kraj»

Stranica 15 od 17
Copyright © 2018 ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE GRADA MALOG LOŠINJA. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..