Home Novosti
Novosti
LOŠINJSKI OBOL FESTIVALU ZNANOSTI PDF Ispis E-mail
Utorak, 19 Travanj 2011 18:54

FESTIVAL ZNANOSTIMALI LOŠINJ - Mali Lošinj jedan je od osam gradova u kojem se ove godine održava Festival znanosti. Ovogodišnja tema je svjetlost, a lošinjski festivalski ogranak, koji se manifestaciji priključio prije tri godine, znanstveni festivalski start imao je sinoć, u Palači Fritzy gdje su otvorene dvije izložbe - >>Camera obscura i svjetlost u fotografiji<< u organizaciji Foto kluba Lošinj te izložba >>Jurij Gagarin - 50. obljetnica prvog čovjekovog leta u svemir<< autora Doriana Božičevića, predsjednika Astronomskog društva >>Leo Brenner<<, koji je uz učenike astronomske sekcije organizator ove izložbe.

 

Izvor: I.C.M., Novi list, 12. travnja 2011.

 
NAJAVA PREMIJERE FILMA - PRVA ORBITA PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 11 Travanj 2011 20:27

U utorak 12. travnja 2011. u organizaciji Astronomskog društva "Leo Brenner" i Hrvatskog astronomskog saveza s početkom u 20:30 sati na Trgu RH u Malom Lošinju premijerno će se prikazati film "Prva orbita" snimljen u čast 50. obljetnice prvog čovjekovog leta u svemir. Premijera filma će se na isti dan održati u više od 170 gradova diljem svijeta.

Više o filmu na:

www.firstorbit.org

 
OTVOREN FESTIVAL ZNANOSTI 2011. PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 11 Travanj 2011 20:21

U ponedjeljak 11. travnja 2011. u Lošinjskom Muzeju - Palača Fritzy s početkom u 18:00 sati, održano je otvorenje Festivala znanosti na otoku Lošinju. Festival otvara sa dvije izložbe u Lošinjskom muzeju: "Jurij Gagarin - 50. obljetnica prvog čovjekovog leta u svemir" i "Camera obscura i svjetlost u fotogtafiji".
 
U temu Festivala znanosti - svjetlost i daljnja događanja tijekom tjedna uveo je predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Malog Lošinja i koordinator Festivala znanosti na Lošinju Dorian Božičević.
 
O izložbi Camera obscura i svjetlost u fotografiji uz prezentaciju funkcioniranja camere obscure govorili su predsjednik Foto kluba Lošinj Mladen Matunci i
fotograf Nadir Mavrović.
 
Više o programu
Festivala znanosti
na otoku Lošinju na:
 
 
JURIJEVA NOĆ 2011. PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 11 Travanj 2011 20:16

Grupa Introspectrum

U subotu 09. travnja 2011. na glavnom gradskom trgu u Malom Lošinju održana je manifestacija pod nazivom Jurijeva noć.  Jurijeva noć je posvećena obilježavanju prvog čovjekovog leta u svemir kojeg je 12. travnja 1961. ostvario  Jurij Gagarin i ove je godine proslava bila u znaku 50. obljetnice njegova leta.
 
Na gradskom su trgu nastupile grupe Pasaby acustic i Introspecturm uz pratnju multimedijalne prezentacije o Juriju Gagarinu i snimkama Zemlje sa Međunarodne
svemirske postaje. Događanje je bilo popraćeno i astronomskim opažanjem pa se kroz dva teleskopa moglo opažati Mjesec i planet Saturn.
 
Jurijeva noć je provedena u organizaciji Astronomskog društva "Leo Brenner" u suradnji sa Udrugom "Glazbena rotacija", Zajednicom tehničke kulture Grada Malog Lošinja i Hrvatskim astronomskim savezom. Na gradskom se trgu okupilo 100-tinjak građana.
 
NAJAVA - JURIJEVA NOĆ 2011. PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 07 Travanj 2011 20:35

 
Povodom 50. obljetnice prvog čovjekovog leta u svemir 09. travnja 2011. na Trgu RH s početkom u 21:00 sat održati će se manifestacija pod nazivom Jurijeva noć.
 
Na trgu će se održati koncert grupa Introspectrum i Passaby acustic, te djece iz Udruge "Glazbena rotacija". Koncert će biti popraćen video zidom sa prezentacijom o Juriju Gagarinu i njegovom povijesnom poduhvatu, prvom letu čovjeka u svemir. Osim koncerta i prezentacija biti će moguće opažati Mjesec i Saturn kroz teleskope koji će biti postavljeni na trgu.
 
 
«Početak«1112131415161718»Kraj»

Stranica 14 od 18
Copyright © 2021 ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE GRADA MALOG LOŠINJA. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..