Home Novosti
Novosti
USPJEŠAN XV. FESTIVAL ZNANOSTI PDF Ispis E-mail
Subota, 06 Svibanj 2017 19:59

Od 24. do 29. travnja 2017. u 23 grada i općine obilježavao se XV. Festival znanosti na temu Vrijeme pa tako i na Lošinju. Festival znanosti u Malom Lošinju u ponedjeljak 24. travnja 2017. je otpočeo hicem iz topa točno u podne ispred stare Pomorske škole u centru grada kako bi se prisjetili čuvene Pomorske škole i već zaboravljene činjenice da je i Mali Lošinj prije više od stotinu godina imao servis točnog vremena. U sklopu Festivala postavljene su dvije male poster izložbe i to u Osnovnoj školi Maria Martinolića na temu Kakvo vrijeme nose oblaci i u Srednjoj školi Ambroza Haračića na temu Andrija Mohorovičić - 160. rođendan. Osim izložbi održana su i tri predavanja u dvorani ckve sv. Nikole, prvo predavanje je u ponedjeljak održala Irena Dlaka, prof. na temu Vrijeme u likovnoj umjetnosti, a ostala dva predavanja Dorian Božičević, mag. theol., u četvrtak na temu Liturgijsko vrijeme, a u petak na temu Vrijeme na Marsu. Festival se zaključio u subotu astronomskim opažanjem sa Rive lošinjskih kapetana. Na opažanju je bilo više od sto pogleda u nebo kroz dva teleskopa od kojih je jedan bio uperen u Mjesec,a drugi u planet Jupiter. Opažanje je bilo popraćeno projekciijom na temu Pogled u nebo, pogled je unatrag kroz vrijeme,

Hitac u podne

Dio izložbe u Osnovnoj školi Maria Martinolića

Dio izložbe u Srednjoj školi Ambroza Haračića

Predavanje: Vrijeme u likovnoj umjetnosti - Predavač: Irena Dlaka, prof.

Predavanje: Vrijeme na Marsu - Predavač: Dorian Božičević, mag. theol.

Astronomsko opažanje na Rivi lošinjskih kapetana

 

 

 
NAKON SKORO JEDNOG STOLJEĆA PONOVNO SE OGLASIO TOP U PODNE PDF Ispis E-mail
Utorak, 25 Travanj 2017 13:39

Od 24. do 29. travnja 2017. diljem Hrvatske se obilježava XV. Festival znanosti na temu Vrijeme pa tako i na Lošinju. Festival znanosti u Malom Lošinju u ponedjeljak je otpočeo hicem iz topa točno u podne ispred stare Pomorske škole u centru grada kako bi se prisjetili čuvene Pomorske škole i već zaboravljene činjenice da je i Mali Lošinj prije više od stotinu godina imao servis točnog vremena. Vrijeme se tada ispravljalo astronomskim putem tj. mjereći visinu Sunca kako bi brodovi u luci mogli ispraviti svoje kronometre, a časnici su oko podneva očekivali hitac iz topa koji bi označio točno podne. Hitac je ispalio koordinator Festivala znanosti na Lošinju Dorian Božičević, mag. theol., a obilježavanje Festivala se nastavilo u večernjim satima predavanjem Irene Dlaka, prof. na temu Vrijeme u likovnoj umjetnosti u dvorani crkve sv. Nikole.

Pucanj u podne 1904.

Pucanj u podne 2017.

Pucanj u podne 2017.

 

 
FESTIVAL ZNANOSTI 2017. PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 23 Travanj 2017 20:08

Na Lošinju će se od 24. do 29. travnja 2017. odvijati Festival znanosti u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Malog Lošinja na temu VRIJEME. U provedbu Festivala znanosti smo se prvi put uključili 2009. godine, a na državnoj razini se on ove godine provodi 15. put. Informacije o programu Festivala znanosti na otoku Lošinju možete pronaći na www.festivalznanosti.losinj.hr, a o cjelokupnom programu na državnoj razini na www.festivalznanosti.hr.

 

 

 
JAVNI NATJEČAJ PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE ZA ODABIR PROGRAMA ZA ZADOVOLJENJE JAVNIH POTREBA U PODRUČJU TEHNIČKE KULTURE U 2017. GODINI PDF Ispis E-mail
Subota, 22 Travanj 2017 20:44

Upravni odjel za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije, dana 21. travnja 2017. godine, raspisao je Javni natječaj za odabir programa za zadovoljenje javnih potreba u području tehničke kulture u 2017. godini. Ukupno planirana vrijednost Natječaja za 2017. godinu iznosi 400.000,00 kuna. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu/projektu je 5.000,00 kuna, a najveći iznos po pojedinom programu/projektu je 40.000,00 kuna. Rok za podnošenje prijava programa/projekata po ovom Natječaju je 30 dana od dana objave Natječaja na mrežnim stranicama Primorsko-goranske županije (http://www.pgz.hr/natjecaji), a završava 22. svibnja 2017. godine.

 
JAVNA RASPRAVA - STRATEGIJA RAZVOJA TEHNIČKE KULTURE PGŽ PDF Ispis E-mail
Utorak, 28 Veljača 2017 10:35

Obavještavamo vas da je Prijedlog Strategije razvoja tehničke kulture Primorsko-goranske županije usvojen i dostupan za preuzimanje na internet stranicama Centra tehničke kulture Rijeka i Primorsko-goranske županije.

Ovim vas putem pozivamo da podijelite svoje mišljenje o usvojenom Prijedlogu sudjelovanjem u javnoj raspravi do nedjelje, 5. ožujka 2017.

Sudjelovati možete ispunjavanjem obrasca za sudjelovanje u javnoj raspravi kojega je potrebno poslati do nedjelje, 5. ožujka 2017. na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Prijedlog Strategije kao i Obrazac za sudjelovanje u javnoj raspravi dostupni su na internet stranicama Centra tehničke kulture Rijeka i Primorsko-goranske županije.

 

 
«Početak«12345678910»Kraj»

Stranica 1 od 15
Copyright © 2017 ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE GRADA MALOG LOŠINJA. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..